Loading
Top
Back to gallery

AZ Alma

Permanente kunstcollectie AZ Alma Eeklo

Permanente kunstcollectie AZ Alma Eeklo

AZ Alma

A

mz Alma - bouwde een nieuw ziekenhuis in Eeklo - om de healing environment te stimuleren werd besloten om verschillende kunstwerken te integreren in en rondom het gebouw.

DisorderLine leverde zowat 800 m2 aan muurschilderijen die strategisch rondom het gebouw geplaatst werden.

Een groot deel van het werk concentreerde zich op het zicht vanuit het restaurant en terras. Dit keek uit op een betonnen plein met muren en wat verder een betonnen parkinggebouw met daarachter een berkenbos.

De ganse voorgevel van het parkinggebouw werd beschilderd als berkenbos.

De muren op de voorgrond en de bocht met de toegangsweg naar het plein werden beschilderd om op een vijver te lijken zodate alles deel lijkt te zijn van de omgeving.

De inkom voor de bezoekersparking werd ook aangepakt zodat er een blikvanger zou zijn in de anders grijze parkeergarage en dit leidt nieuwe bezoekers ook direct richting de trap en lift.

Hier omvatte het ontwerp ook een trompe l'oeil effect over verschillende muren, waarbij een eigen creatieve invulling gegeven werd aan het Alma logo - een -hartvorm in het rood.

Als laatste werden de industrieel uitziende 'Engelse koeren' ook voorzien van passende murals. Deze half ingegraven koeren zorgen voor nooduitgangen enmeer zonlicht in de onderste verdieping, maar hadden ook een effen betonmuur waar mensen op uit keken.

Een 13-tal verschillende themas werden rondomrond het gebouw aangebracht.

Artiesten

May 1, 2017

View this project in 360°

More Projects

Verken andere realisaties

Create Your DREAm

Bent u klaar voor een kunstwerk van whitelabelarts?

Contact